zaterdag 12 maart 2022

Ellips

De vliegvelden in het westen zijn buiten werking gesteld. Zo kunnen de wagens veilig verder. Het is dus van belang dat de dingen werken die werken. Zoals de Russen zeggen: als het werkt werkt het. Buiten werking stellen is dus iets wat je nadrukkelijk onderscheidt van het in werking stellen. Er loopt een rode lijn en dat is de lijn die we delen en die ons deelt. Toch kan het goed zijn dat het westen in Oekraïne op termijn wordt gescheiden van het oosten. Dan geldt het buiten werking stellen nog steeds de vliegvelden, ook in het westen.

Geleidelijk krijgen we zicht op de werking van gebieden die buiten werking zijn gesteld. Er kan wel een rode lijn lopen, maar je kunt die lijn pas verdedigen als je ook zaken aan de andere kant buiten werking stelt. Voor en achter de lijn zijn er lijnen die lopen. Dat werkt als het werkt en als het niet werkt is dat oké of moeten we er iets mee. Om dit te onderscheiden moeten er lijnen getrokken worden die ook doorlopen in de lijnen die lopen.

Als de lijnen lopen lopen ze. Er is veel oordeel dat de lijnen onderscheidt maar als het goed is liggen de oordelen in het verlengde van de lijnen. Lijnen die niet doorlopen in de oordelen zijn onwerkzame lijnen. Ze zijn onbruikbaar om oordelen buiten werking te stellen. Daarom moeten lijnen die getrokken worden ook lopen. Ergens moet helderheid bestaan, liefst een punt waar de lijnen samenkomen. Of nee, liever twee punten. Zo kunnen we alles wat we in werking stellen ook weer buiten werking stellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Licht verzet

Ik houd niet van bevelen. Zo te zien houd ik meer van een bekentenis. De vraag is of ik een goede titel had gekozen met bladder dit. Nu sta ...